Cremeren

Een mooi en gedenkwaardig afscheid is belangrijk. Crematorium Dieren kan u daarbij van dienst zijn en biedt volop mogelijkheden. Op dit deel van de website bieden we u meer informatie over de plechtigheid en de crematie. 

Het crematorium beschikt over twee aula’s waar u een plechtigheid naar eigen wens kunt invullen. Daarnaast is er een open-luchtaula die bij mooi weer kan worden gebruikt. Voor de  bestemming van de as zijn heel veel mogelijkheden, zowel op Crematorium Dieren als daarbuiten. 

U kunt de as begraven of plaatsen in een urnenmuur, verwerken in sieraden of kunst of verstrooien. Elders op deze website kunt u alles lezen over de mogelijkheden van asbestemming.

Onze medewerkers helpen en adviseren u graag bij het invullen van de plechtigheid. Zij leggen u graag het verloop van een ceremonie uit en maken u wegwijs in de vele aspecten van een crematie en alles wat daarbij hoort. Denk aan ontvangst van gasten, wat gebeurt er met de kist, de ceremonie, welke muziek wilt u horen en het samenzijn na afloop.