Muziek

Tijdens een plechtigheid speelt muziek vaak een belangrijke rol. “Alleen muziek kan over de dood spreken”, zei de Franse schrijver André Malraux al. Muziek brengt sfeer, herinneringen en troost. Daarom ook dat wij er alles aan doen om uw wensen op dat gebied na te streven.

In onze aula’s kan natuurlijk muziek afgespeeld worden, een compleet ingerichte studio en een professionele geluidsinstallatie zorgen dat de muziek tot in de details hoorbaar is. Maar even goed kunt u voor live muziek kiezen, door een koor, een orkest of solisten. Er is versterking en apparatuur aanwezig. Eventueel bemiddelen of adviseren wij graag. In de grote Veluwezaal zijn bovendien een orgel en een piano tot uw beschikking, in de IJsselzaal een piano.

De medewerkers van de studio zijn u graag van dienst met muziekadvies. Zij beschikken over een uitgebreide en veelzijdige muziekcollectie (van klassiek tot populair) waaruit u muziekstukken kunt kiezen. Wilt u uw eigen muziek meenemen en afspelen, dan dienen wij die minstens 24 uur voor de plechtigheid in ons bezit te hebben om de geluidskwaliteit te kunnen garanderen. 

Om te zorgen dat het afspelen van de gewenste muziek of het tonen van beeld vlekkeloos verloopt, hebben wij een aantal richtlijnen en instructies op papier gezet. U kunt hier de aanleverinstructies downloaden.