Urnentuin

Crematorium Dieren heeft te midden van de uitlopers van de Veluwe een prachtig park met een zeer uitgestrekte natuurlijke urnentuin. Hier rondwandelen voert u langs zestig jaar monumentale urnenkunst. Hier staan de befaamde Dudokurnen en tal van kunstzinnige, zelf ontworpen urnenmonumenten. Ook zijn er urnengraven met mooie afdekplaten en monumenten. 

Een bovengrondse urn in de urnentuin kunt u huren of kopen. Er zijn urnen van verschillende materialen zoals beton en keramiek. In een urn kunnen maximaal twee asbussen worden bijgezet. Een andere mogelijkheid is de keuze voor een vergankelijke urn waarbij de as van de overledene langzaam wordt 'opgenomen' in de natuur. U heeft dan altijd een eigen plek om te bezoeken.

Een andere bestemming voor as in een urn is een urnengraf. Deze biedt plaats aan maximaal vier asbussen. Een urnengraf wordt afgedekt met een standaard of natuurstenen plaat. De urnengraven met de afdekplaten zijn te huur. 

Bepalingen
In het gedenkpark van Crematorium Dieren zijn heel veel verschillende monumenten toegestaan, echter niet overal kan alles. Er zijn bepalingen voor afmetingen en materiaalkeuze. Zo worden bepaalde sfeerbelevingen behouden. U vindt hier het aanvraagformulier voor het plaatsen van een gedenkteken. Onze medewerkers informeren u er graag over, eventueel tijdens een rondleiding over het gedenkpark. 

Kinderhofje
Nabestaanden van jonge kinderen kunnen in Dieren de as van hun overleden kindje laten bijzetten of verstrooien op een speciaal aangelegd kinderhofje. Hier staan diverse monumenten in de vorm van een paddenstoel. U kunt ook een monument naar eigen ontwerp plaatsen.